• Op 20 juni 1946 – na de tweede drooglegging, vind in cafe Droog te Kolhorn een oprichtingsvergadering plaats van een voetbalvereniging in de Wieringermeer. Een van de initiatiefnemers is de Heer S.Breebaart. De naam van de vereniging wordt ‘Flevo’ ondanks bezwaren van enkele aspirantleden, die wijzen op de slechte naam van de eerdere ‘Flevo’ gedurende de jaren 1940, 1941.

    Dit Flevo dat haar voetbalvelden heeft in Middenmeer en Wieringerwerf bestaat aanvankelijk uit een zaterdag- en zondag afdeling. Opgericht in 1934 door 30 wieringermeerders.  VV Flevo speelt vanaf september 1934 in de competitie van de Noord-Hollandse VoetbalBond. De laatste wedstrijd van de club wordt gespeeld op 15 maart 1941. Flevo dat zich naar waarschijnlijkheid terug had getrokken uit de competitie vanwege het tekort aan inzetbare leden in de eerste oorlogsjaren. Regelmatig kwam een elftal onvolledig of helemaal niet opdagen.

    Wanneer het in 1951 tot plannen komt om de afdeling DWO- voetbal op te richten sluit dit op veel bezwaren van zowel de KNVB als van voetbalvereniging Flevo. ‘Het aantal inwoners in de polder is te klein voor 2 voetbalverenigingen’ en ‘dit betekent het einde van Flevo’ klinke de protesten.  

    Maar Flevo bleef bestaan en bracht zelfs spelers naar een hoger sport niveau.

    Flevo voetballer Bert Bouma maakte in 1955 de overstap naar semi-prof club VV Sneek. In diezelfde periode viel het voetbal talent van Arie Grot, ‘Meester’ Dekker en Cor van Zoonen op. Zij schitterde enkele malen in het Noord-Hollands elftal.

    Maar naast de mannen had Marjoke de Bakker veel succes in het dames voetbal dat in 1972 bij Flevo werd opgericht. De Nederlandse beker voor clubs werd door de dames van Flevo veroverd. De prestaties die Marjoke op de grasmat legde sprongen in het oog. Al gauw werd zij geselecteerd voor veel vertegenwoordigde elftallen.  Ruim 13 jaar maakte zij deel uit van het Nationale Dames elftal en speelde zij maar liefst 64 interlands. Zo haalde Marjoke op de Wereld Kampioenschappen in China zelfs de halve finale.