• Per 13 november 2021 18:00 gelden de volgende coronamaatregelen bij het voetbal.


  De opvallendste maatregel is dat er geen publiek bij de trainingen en wedstrijden aanwezigmag zijn. Deze maatregel geldt in ieder geval tot 4 december.
  Ouders mogen hun kind wel helpen bij omkleden (let op! Coronatoegangsbewijs kan gevraagd worden bij betreden kleedkamer). Daarna dienen ze wel meteen het terrein te verlaten. 

  De horeca moet om 20.00 sluiten. De kantine zal om deze reden op de maandag tot en met vrijdag gesloten zijn. Op zaterdag en zondag zal de kantine van Flevo open zijn voor rijouders, trainers, coaches en scheidsrechters. De teams krijgen, zoals altijd, in de rust drinken in de kleedkamer.

  Bij het betreden van de kleedkamers geldt het coronatoegangsbewijs (vanaf 18 jaar).
  Bij het zaalvoetbal moet het coronatoegangsbewijs worden getoond bij betreden complex (vanaf 18 jaar).
  Mensen die functioneel aanwezig moeten zijn, zoals coach of trainer, hoeven geen coronatoegangsbewijs te tonen.

  Over rijden naar uitwedstrijden zegt NOC*NSF het volgende:

  In z’n algemeenheid roepen wij op om het aantal rijouders tot een minimum te beperken. Rijouders die jonge sporters vervoeren naar een uitwedstrijd zijn in dat geval functioneel aanwezig; zij hoeven in dat geval geen coronatoegangsbewijs te tonen te tonen.

  Wanneer er vanwege rijden naar een uitwedstrijd personen uit meerdere huishoudens in dezelfde auto zitten, stem dan gezamenlijk af over het dragen van een mondkapje.

  Naast bovenstaande maatregelen gelden ook de volgende maatregelen voor allen die aanwezig zijn bij Flevo (sporters en vrijwilligers):

  • Heb je Corona gerelateerde klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen.
  • Ben je positief getest en recent bij Flevo geweest? Informeer dan de personen met wie je in contact bent geweest conform de landelijke richtlijnen.
  • Was vaak goed je handen, juist ook voor en na bezoek aan de vereniging.
  • Schud geen handen.
  • Neem de gebruikelijke hygiëneregels in acht.
  • Houd buiten het sporten om zoveel mogelijk 1,5 meter afstand.

   

  Het kabinet zal 3 december kijken hoe het gaat en welke maatregelen er (nog) nodig zijn.
  We hopen dat we na de 3 weken weer publiek mogen toelaten bij Flevo.

  Op het moment dat er groen licht is voor publiek tijdens de wedstrijden zullen we het coronatoegangsbewijs checken bij het betreden van de kantine.